Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Искаме повече зеленина в града

6
Уважаеми косачи, отправям молба от името на дърветата - пожалете живота им! Трябват ни!
Уважаеми косачи, отправям молба от името на дърветата - пожалете живота им! Трябват ни!

Русе - град с остро континентален климат. През зимата мръзнем, през лятото умираме от жега. Спасяват ни само сенките на дърветата - ако ги има.

Тъй като "умни" градоначалници унищожиха доста дървета, решихме да си помагаме сами и започнахме да засаждаме дръвчета или да се грижим за самораслите такива, тъй като около нашия блок в последно време измряха доста от зелените стражи на града и лятото се молим за сянка. Но....работниците, които се грижат за зелените площи, не правят разлика между клен, липа и бурен... и минават отгоре с косачката.

Днес установихме, че са унищожили две млади липи пред блока.

Уважаеми косачи, отправям молба от името на дърветата - пожалете живота им! Трябват ни!

Дано началникът на съответния отдел на общината прочете тези редове и ни съдейства!

Благодарим предварително! 

Автор: Галина Гатежа
(Автор: Галина Гатежа - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Червен Пенчо
    Вярно е, че много дървета се изсякоха, но спокойно можете да засадите други, след няма и 40-50 години сянката е осигурена. С кмет социалист проблемите се решават лесно.
  • 9
    2
    Joni24
    Искаме хубави улици и булеварди!!Целия град е надупкан,разкопан и направо леш!!!!Като почнеш-център,бул.Липник,бул.Тутракан,Олимпа,а отзад посока стадион Дунав,там пък направо Бейрут.Един читав булевард няма.Попиляхме си колите
  • 14
    1
    Патил
    Поставете дървото в автомобилна гума, никой няма да го отреже. Та правим от много години и вече имаме големи дървета и храсти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари