Искаме парите си, стига унижения!

0

С викове "Искаме парите си", "Стига унижения" и "Не може повече" стотици медици от цялата страна се събраха пред Министерския съвет с искане за по-високо заплащане.

Протестът на медиците е подкрепен от основните синдикати: Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Конфедерацията на независимите синдикати в България и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, информира Дарик.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров влезе в Министерския съвет, за да внесе декларация с исканията на медицинските специалисти.

"Пари и ред веднага или разпад! Искаме достоен труд днес, утре ще е късно", настоя пред протестиращите Пламен Димитров. Този път синдикатите застанаха зад медицинските специалисти, след като през пролетта на предишния им протест се разграничиха от тях. По тази причина медицинските сестри неведнъж досега се отричаха от профсъюзите.

Основното искане на лекарите и медицинските служители е минималната заплата в сектора да започва от 900 лева за професионалистите по здравни грижи в общинските болници; 950 лева за професионалистите по здравни грижи в университетските болници и съответно 1100 лева и 1200 лева начална стартова заплата за лекарите.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари