Иран посрещна Борисов с почести!

0

Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация пристигнаха в Ислямска република Иран.

Посещението ще продължи до 12 юли. В българската делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, пише БГНЕС.

Припомня, че преди близо две седмици Петкова коментира анонсиран от премиера вариант за излизане от положение по казуса АЕЦ „Белене” след решението на арбитражния съд, че „на първо място, ние трябва да проведем разговорите с нашите партньори от „Атомстройекспорт”, след което ще търсим варианти за продажба на готовите реактори.

Едната опция е Иран, където „Росатом” също строи подобни атомни електроцентрали- там бихме могли да имаме пазар за тези два реактора”, каза Петкова. Преди няколко дена Борисов, каза, че "би било най-добре, ако заедно с руската страна да намерим къде да продадем оборудването, за да възстановим дадените пари". НЕК беше осъден от производителя да плати 550 млн. евро за изработеното оборудване. След като бе осъдена, на страната ни вече се начислява ежедневна лихва в размер на 167 хил. евро.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари