Йорданка Фандъкова: Не бива да се подновява договорът със „Софийска вода“

0
Тази концесия е много неизгоден за Столична община договор
Тази концесия е много неизгоден за Столична община договор

Договорът за концесия със „Софийска вода“ не бива да бъде продължаван след 2025 г, това категорично мнение на кмета  на София Йорданка Фандъкова.

„Тази концесия, сключена преди 20 години, която изтича след пет, е много неизгоден за Столична община договор, заяви столичният градоначалник пред журналисти днес, съобщи Дарик. По думите ѝ „с много усилия“ договорът е бил променен, за да се гарантират инвестициите в „канализацията и водопровода“.

„Последното споразумение включи и искането за допълнителни инвестиции в канализация. Моето мнение, което и вчера имах повод да кажа е, че този договор не трябва да бъде продължаван след 2025 г.“, заяви Фандъкова.

Кметът съобщи, че в началото на следващата година ще бъде сформиран екип от общински съветници и експерти, които да подготвят приемането активите и вземането на решение за начина, по който да се управлява ВиК сектора в столицата.

Фандъкова припомни, че цената на водата се определя от регулатора, като Столичната община и Столичният общински съвет няма непосредствено отношение по тази тема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари