Йордан Цонев: Пеевски често ходи при избирателите и върши много работа

0
От съображение за сигурност тези му изяви не са публични
От съображение за сигурност тези му изяви не са публични Снимка: Кадър NOVA

„Когато ние казваме, че нашите избиратели много обичат Делян и гласуват за него, ние не спекулираме с това, макар че четем в пресата иронични коментари”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, предава NOVA.

Сърница, където беше едно от мероприятията, на които Пеевски се появи лично, е общината гласувала най-много за ДПС в цяла България. Гласовете за ДПС са 91%”, посочи още той.

По думите му ДПС не са разочарова тези хора. „Това е практика в цяла Европа. Най-успешният политик в Италия - Берлускони се ели кандидатирал 7-8 пъти и едва сега влиза”, допълни Цонев.

Според Цонев решението е било общо на всички. „Според нас ситуацията в страната и изборният резултат предполагат Пеевски да остане в страната”, каза още той.

Пеевски рядко се появява медийно, но иначе често ходи при избирателите и върши много работа. От съображение за сигурност тези му изяви не са публични”, коментира Йордан Цонев.

Относно това кой има повече влияние в ДПСДелян Пеевски или Ахмед Доган, Цонев отговори: „Естествено, че Ахмед Доган. Той е икона в ДПС. Поздрави ни за резултата. Каза, че сме си изпълнили целите”, посочи още Цонев.

По думите му основната цел, която ДПС си е била поставила за евроизборите е била постигната. "Поставихме си за цел да ликвидираме последиците от процесите, които се развиха през 2017 година с дублиращия проект на ДПС – този, който беше направен от Местан и от външни фактори. Тогава 100 000 гласа на ДПС бяха отцепени и отидоха в нищото. Те доведоха националистите на власт", обясни Цонев.

„Продължавам да твърдя, че преференцията се използва като технология, която не е много чиста. Това е инструмент за използване на технологичния вот. Ние продължаваме да твърдим, че преференцията не е онова, за която я представят. Тя би станала истински инструмент ако не е с толкова нисък праг”, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари