INTUITU PERSONAE - Каскетчо

1
Като основно изискване за следващия главен прокурор, освен юридическа грамотност и опит, да бъде и морала и почтеността
Като основно изискване за следващия главен прокурор, освен юридическа грамотност и опит, да бъде и морала и почтеността Снимка: БГНЕС / Архив

Покрай другите Радини вълнения на Територията, продължава сагата с личността на глаДния прокурор - Каскетчо

Народът, решил вече другите проблеми на държавата, се вълнува дали дипломата на Каскетчо е валидна или не, борци от двете страни на барикадата откриват залпове по медиите и изобщо една канонада от безсмислени спорове и твърдения се вихри по медиите и в обществото.

А нещата всъщност са много ясни. Да приемем, че дипломата на Каскетчо е валидна. Но - например е издадена от Академията на МВР, една ковачница, значи, на полицейски кадри и тук-там по някой главен прокурор. Ама, както казвам винаги, има разлика дали си мечтал да си милиционер или юрист! Да приемем, че Каскетчо е юрист. Но - как може да е юрист човек, който отрича разделението на властите и поставя прокурорски чадър върху престъпници с бели якички? Да приемем, че е избран легитимно. Но - какъв е изборът между Гешев и Каскетчо, между Иван и Ванката?!? Всъщност има ли избор, когато кандидатът е единствен и още при избирането му общественото мнение не го възприема?

Всъщност личността на главния прокурор е много важна. По-важна от поста и правомощията му. Защото един морален и почтен професионалист ще свърши много за законността и правото, докато един ЙОрист, избран от мафията, просто ще заема място, което ни трябва за други цели и ще ни се пречка на обществото!

Затова и личността е важна. Заедно с МОРАЛ, ПОЧТЕНОСТ и ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. И всъщност диплома за морал няма! Нито за почтеност! И заради това, Гешев трябва да бъде изхвърлен от системата на прокуратурата. И като основно изискване за следващия главен прокурор, освен юридическа грамотност и опит, да бъде и морала и почтеността! Това е! Алфата и омегата на върховенството на правото!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари