Интерпол издирва съпругата на Цветан Василев

0
От Интерпол посочват, на Антоанета Василева е търсена в България на финансови престъпления
От Интерпол посочват, на Антоанета Василева е търсена в България на финансови престъпления Снимка: БГНЕС

Съпругата на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев – Антоанета, официално е обявена за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Това става ясно от страницата на международната полицейска организация, показва Епицентър.бг. Така тя се нареди до издирваните в целия свят наркобосове Братя Галеви, Евелин Банев-Брендо. От Интерпол посочват, на Антоанета Василева е търсена в България на финансови престъпления.

Обвинението на Антоанета Василева е, че през 2012-а година е купила къща в Швейцария с пари, дарени от Цветан Василев, а той ги бил взел от КТБ.

Тя е обявена за общодържавно издирване от средата на декември миналата година. Тогава става ясно, че тя е напуснала страната няколко месеца по-рано през ГКПП "Калотина". Затова се иска задържането й от Сърбия. Тя се търси и с европейска заповед за арест. Прокуратурата иска тя да бъде задържана и изправена пред сръбски съд, за да бъде екстрадирана в България.

Паралелно с това има и прокурорско разпореждане за задържането й, ако случайно реши да влезе в страната. Опит да бъде отменено направиха днес адвокатите на банкера Цветан Василев, но САС прекрати делото, защото нямало такава процедура в НПК.

Екстрадиционното дело на Цветан Василев тече повече от 2 г. пред сръбския съд. Апелативният съд в Белград за втори път отмени решението за екстрадиране на банкера Цветан Василев в България и нареди на Висшия съд отново да извърши процедурата по установяване на предпоставките за неговото екстрадиране, поискано от България.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини задочно Цветан Василев за длъжностно присвояване на 206 милиона лева. Още същия ден той беше обявен за издирване от Интерпол. Василев се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември същата година. В западната ни съседка той чака на свобода окончателното решение за екстрадицията си.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари