Интерактивно обучение по литература в СУ "Васил Левски"

0

На 15 октомври 2019 г. седмокласници от СУ“Васил Левски“ в град Русе участваха в програма за интерактивно обучение по литература.

Обучението е базирано на творби на Йордан Йовков, включени в учебната програма и е инициатива на Русенска света митрополия. Осъществява се в партньорство с Русенски университет "Ангел Кънчев".

"Изпълни се една моя мечта - моите ученици да станат седмокласници и да имаме час от програмата „Йовков и християнските добродетели", развълнувано споделя г-жа Стоянка Тодорова, преподавател по Български език и Литература.

"Първото произведение е, ученият в шести клас, разказ "Серафим". Учебният час беше завладян от интерактивна логическа игра, свързана с темата от предходните етапи от предварителната подготовка; от дейности за формирането и обосноваването на лична позиция по нравствен проблем; дискусия, по време на която участниците по толерантен начин отстояват правилността на своя избор..

Гледах, слушах и се гордеех с моите ученици от VII д, VII г и от "моя" VII е клас - умни, активни, големи и дори мъдри за възрастта си!

Благодаря ви! Благодаря и на г-н Узунов, който така умело ги водеше в дебрите на добродетелността - у Йовков, и в Живота!

Още един - според мен - незабравим ден и учебен час!", добави г-жа Тодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари