Институциите: Няма потвърден случай на коронавирус в Русе

7
Те опровергаха категорично информацията, че на двама души от Франция с доказан коронавирус се намират на територията на града
Те опровергаха категорично информацията, че на двама души от Франция с доказан коронавирус се намират на територията на града

До момента потвърден случай на коронавирус в Русе няма – това заявиха всички отговорни институции в града, имащи отношение към ситуацията с епидемията.

Те опровергаха категорично информацията, появила се в местни медии, че двама души от Франция с доказан коронавирус се намират на територията на града. И призоваха за пореден път за отговорно поведение от страна на журналистите, тъй като подобно всяване на паника е недопустимо, след като няма потвърден случай на заболяването, предава Русе Медиа.

Всъщност става дума за тричленно ромско семейство – мъж, жена и пълнолетния им син, които са пристигнали днес на граничен пункт „Дунав мост“. Те са се завърнали с автомобил от Франция, преминавайки през почти цяла Европа. Пред здравните власти са се опитали да обяснят, че имат документ, според който са болни от вируса, и са показали хвърчащ лист. Въпреки че не са имали признаци на заболяването, заради твърденията им е било предпочетено да бъдат откарани с линейки на „Спешна помощ“ в УМБАЛ „Канев“ и настанени в Инфекциозно отделение. Взети са им проби и едва след като излязат официалните резултати, ще се знае със сигурност какъв е здравният им статус.

Институциите коментираха, че има и други подобни случаи след преминаване на границата от българи, завръщащи се от чужбина, и на ден се вземат доста проби. Всички до момента са били отрицателни за коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари