Информационен щанд "Бъди войник" ще представи Военно окръжие - Русе на връх Шипка

0
Предвижда се областният управител на Русе Анатоли Станев да бъде сред гостите на тържествата на Шипка
Предвижда се областният управител на Русе Анатоли Станев да бъде сред гостите на тържествата на Шипка

Инициативата ще се проведе на 20-ти август

Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието „Бъди войник“ по време на националното честване на 145-ата годишнина от Шипченската епопея обсъдиха областният управител Анатоли Станев и подполковник Васил Петров. Другата събота – на 20-и август, на паркинга на връх Шипка ще бъдат развърнати редица информационни щандове. Сред тях е и този на Централното военно окръжие, където служители от военните окръжия в София, Русе и Габрово ще представят възможностите за реализиране в армията.

Инициативата ще започне от 10.00 часа, като на място на всеки желаещ ще бъде представена подробна информация относно изискванията, условията и реда за постъпване на военна служба и служба в доброволния резерв. Специално внимание ще бъде отделено на презентирането на възможностите за професионално и личностно развитие във Въоръжените сили и предимствата на службата в резерва. Гражданите ще бъдат информирани относно вакантните длъжности, необходимите документи и сроковете за кандидатстване по актуалните конкурси, обявени от Сухопътните войски, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и Съвместното командване на специалните операции.

Не по-малко внимание ще бъде отделено и на бъдещите студенти и курсанти в някое от военните училища в страната, затова те ще бъдат запознавани със специалностите, специализациите и реда за кандидатстване в Националния военен университет „Васил Левски”, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”, както и какъв статут получават при избор за следване там.

Анатоли Станев допълни, че се надява през следващите години боеспособността на армията ни да се повиши, благодарение на започната модернизация в сферата на отбраната.

Информационни щандове ще има още на Сухопътни войски, Националната гвардейска част, служба „Военна полиция”, Съвместното командване на специалните операции и Националния военен университет „Васил Левски”, а участие в инициативата ще вземат и военнослужещи от Въоръжените сили на Република България.

Предвижда се областният управител на Русе Анатоли Станев да бъде сред гостите на тържествата на Шипка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Цирк Русе
    То в градът, който вземе някаква власт, и испо на такова слушителите си. Справка - на центъра
  • 3
    1
    Влюбен
    Във военно окръжие Русе не им е до набирането на кадрови войници. Заето е командването с по важни задачи - гасят се любовни пожари обхванали шефа и омъжена служителка. Цирк , секс и на никой не му пука за държавата и армията. Аман от воинска простотия
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари