Индийската полиция разследва смъртта на руски политик и приятеля му

0
Тялото на Павел Антов е намерено в събота в локва кръв пред хотела му в източната част на щата Одиша
Тялото на Павел Антов е намерено в събота в локва кръв пред хотела му в източната част на щата Одиша Снимка: vk.com

Тялото на Павел Антов е намерено в събота в локва кръв пред хотела му в източната част на щата Одиша

Индийската полиция разследва внезапната смърт на богат руски политик, който според съобщенията е критикувал войната в Украйна, съобщиха властите, цитирани от БНР.

Тялото на 65-годишния Павел Антов е намерено в събота в локва кръв пред хотела му в източната част на щата Одиша, където той е бил на почивка с още трима руски граждани.

Смъртта му настъпила два дни след като друг член на групата, Владимир Биденов, бил намерен в безсъзнание след очевиден сърдечен удар в същия хотел и не могъл да бъде съживен.

Полицията съобщи, че преглежда записите от камерите за видеонаблюдение, разпитва персонала на хотела и очаква подробни доклади от аутопсията, но засега няма признаци за чужда вина.

"Проверяват се всички възможни версии за смъртта на двамата руски граждани", заяви за АФП началникът на регионалната полиция Раджеш Пандит.

По думите му инфарктът на Биденов вероятно е бил причинен от пиянство и евентуално от свръхдоза наркотици.

"Засега изглежда, че Антов е паднал случайно от терасата на хотела", добави той.

"Вероятно е бил разтревожен от смъртта на приятеля си, отишъл е на терасата на хотела и вероятно е паднал смъртоносно оттам".

Служителят каза, че Антов и приятелите му са пристигнали в щата в средата на декември и са посетили няколко места, преди да пристигнат в хотела си в Раягада в началото на миналата седмица.

Двама местни служители на туроператори, придружаващи групата, също са били разпитани, заедно с другите двама руски членове на ваканционната група.

От 2018 г. Антов е член на регионалния парламент на град Владимир на около 180 км източно от Москва, като представлява партията "Единна Русия" на президента Владимир Путин.

Преди да влезе в политиката, той основава предприятието за преработка на хранителни продукти "Владимирский стандарт", а през 2019 г. е класиран като най-богатия сред всички парламентаристи и висши служители в страната от руското издание на списание "Форбс".

През юни руски медии публикуваха съобщение в WhatsApp, приписвано на Антов, в което се казва, че ракетната бомбардировка на Кремъл над Украйна е "тероризъм".

Антов се включи в руската социална медия VK, за да отрече, че е написал съобщението, като настоя, че подкрепя "специалната военна операция" на Русия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари