Имунизационните пунктове срещу COVID-19 в Русе спират дейност

0
Пациентите ще бъдат насочвани към личните си лекари
Пациентите ще бъдат насочвани към личните си лекари Видео: КИС 13

Имунизационни пунктове срещу COVID-19 в Русе спират дейност.

Причината е, че няма да получат заплащане за поставянето на ваксини със задна дата от 1 април, информира КИС 13

Пациентите ще бъдат насочвани към личните си лекари.

На 18 май, всички лечебни заведения, на територията, на които действаха разкрити специализирани имунизационни кабинети, са били уведомени, че няма да получат заплащане за поставянето на ваксини със задна дата от 1 април.

Това обезсмисля труда на лекари и медицински сестри, ангажирани с обществено значимата задача в борбата с COVID-19, коментираха от лечебните заведения. От УМБАЛ "Медика" обаче са пуснали фактура за извършената дейност и ще очакват да им се плати.

Пациенти, които желаят да се ваксинират, от болницата ги препращат към личните им лекари или ако нямат, ги насочват към Регионалната здравна инспекция.

В Медицински център 1 пък, от началото на април досега са направени над 270 имунизации.

През последните 24 часа в Русенско са извършени 26 имунизации. Общо поставените ваксини в региона от началото на кампания са над 128 000, от които напълно ваксинирани са около 58 400 души.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Milena
    И как? Кой реши това? А тези лекари и сестри, които са работили? Много правилно спират работата си. То винаги пациентите са потърпевши, заедно с тях и медиците.
  • 5
    1
    Оппа!
    Секнаха парите към лоената топка и циганората му.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари