Импийчмънт на Доналд Тръмп няма да има

2
Лидерът на мнозинството Мич Макконъл отхвърли плана за повторно свикване на Сената за извънредно заседание по темата
Лидерът на мнозинството Мич Макконъл отхвърли плана за повторно свикване на Сената за извънредно заседание по темата Снимка: Chris Carlson/AP Photo/Bloomberg

Лидерът на мнозинството Мич Макконъл отхвърли плана за повторно свикване на Сената за извънредно заседание по темата

Лидерът на мнозинството на републиканците в Сената Мич Макконъл отказа да се свика извънредно заседание, ако Камарата на представителите гласува днес резолюция за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитиран от Dir.bg.

Това означава, че заседанието на Сената, на което да се реши дали Тръмп да бъде отстранен от длъжност за подстрекаване към бунт, ще се състои след встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън.

Сътрудници на Макконъл са уведомили екипа на лидера на демократите в Сената Чък Шумър, че Макконъл няма да използва правомощията си да свика сенаторите на извънредно заседание. Това значи, че Сенатът вероятно ще заседава отново най-рано на 19 януари, което е ден преди полагането на клетва на Байдън.

По-късно днес Камарата на представителите ще гласува по резолюция с предложение за импийчмънт на Тръмп по обвинение в подстрекаване на свои привърженици да щурмуват Капитолия на 6 януари.

Майкъл Лътиг, бивш съдия на Апелативния съд на САЩ за 4-ти кръг, заяви, че импийчмънтът и отстраняването на президент след напускането му е "противоконституционно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари