Илон Мъск забогатя с над 32 милиарда долара само за ден

0
Състоянието му достигна до 304,2 милиарда
Състоянието му достигна до 304,2 милиарда Снимка: Ройтерс

За това свидетелстват данните от класацията на милиардерите на сп. "Форбс"

Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи за ден с 32,6 милиарда долара и достигна 304,2 милиарда в резултат на значителен ръст на акциите на неговата компания "Тесла", съобщава БНР.

За това свидетелстват данните от класацията на милиардерите на сп. "Форбс", която се провежда в реално време.

В резултат на това Мъск отново стана човек със състояние над 300 милиарда долара. През ноември 2021 година той постигна този резултат за първи път в историята. Мъск вече беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Тесла в понеделник, но сега той увеличи разликата с най-близкия си съперник - главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно, със състояние от 200,6 милиарда долара.

Акциите на Тесла поскъпнаха вчера, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса за тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, на фона на съобщението в неделя за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г. Компанията е доставила над 936 000 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари