Илиян Василев: Искам да открехна една тема, която Борисов и щаба замитат под миндера!

4
За втората вълна, но не тази от Ковид-19, гдето пророкува "лекаря" Мутафчийски, а тази където пак "ще мрем яко", и заради която Борисов и щаба ще трябва да поемат отговорност
За втората вълна, но не тази от Ковид-19, гдето пророкува "лекаря" Мутафчийски, а тази където пак "ще мрем яко", и заради която Борисов и щаба ще трябва да поемат отговорност Снимка: БГНЕС

За да открехна една тема, която Борисов и щаба замитат под миндера, а тя все повече ще стърчи.

За втората вълна. Но не тази от Ковид-19, гдето пророкува "лекаря" Мутафчийски, а тази където пак "ще мрем яко", и заради която Борисов и щаба ще трябва да поемат отговорност.

Надявам се да я изясним информационно пред обществото не само ние в Алтернативата, но и всички независими журналисти. Чакат ни не една, а няколко последващи "вълни" на болести.

Тези с отложените диагностики и лечения, някои от които именно за този 80 дневен период вече са минали етапа на ранното установяване с по-висок шанс за успех. Или са преминали в етап на хронични, цял живот лекарства и лекари.

Нямаше повишена смъртност в месеците с Ковид-19, но след това вероятността да отбележи повече починали ще бъде висока. Но за това няма да ими брифинги, няма да има статистика, генерали и прочие "лидери".

И това е препрограмирано от властите през бюджета за здравната система.

В България за образна диагностика и клинични изследвания /там където основно се прави всяка диагностика/ се отделят сума сумарум, от всички фондове, за всички пациенти, за цяла България - хванете се за него здраво - само 100 милиона лева?. На фона на всички средства в здравната система от около 7 милиарда лева, това е 1,4 процента. По този индикатор сме най-зле в света?

В тези 100 милиона влиза всичко като образна диагностика - различните видове сканери, ЯМР, рентени, и т.н.

Влизат и клиничните изследвания, от микробиология до паразити, включително всички тестове

И за това си мисля, че тъй като няма да искат да поемат отговорност за това, ще ни поддържат в извънредна епидемична среда, за да управляват информацията и да приписват по-високата смъртност на рецидиви на КОВИД-19.

Най-лошото че настроиха лекарското съсловие едни срещу други, много болници няма лекари, виждате от колко време има призиви на няколко болници за помощ и от нийде взор надежда не вижда.

Имам познати в този бизнес, които казват, че тъй като няма пари /лимити от касата/, те са принудени да насрочват прегледи по различните образни диагностики /а много от тях са единствен способ за установяване на заболяване/ за след месец, два. Тоест към забавата от близо три месеца, още два месеца - признавам си, не смея да правя прогнози.

Накрая сметнете кой от какво ви е спасил?

Късметлии сме, нали?

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари