Илиян Василев: Ден да мине, друг да дойде. До следващия ”нелеп” закономерен инцидент!

0
Бог да пази децата и невинните, защото тези с властта няма да го сторят!
Бог да пази децата и невинните, защото тези с властта няма да го сторят! Снимка: БГНЕС

За степента на дехуманизация на властта най-ярко свидетелства реакцията на убитото от ток момче. След откровено тъпото обяснение с мокрите обувки и възмущението и Борисов и Фандъкова изпаднаха в ступор и буквално се скриха като мишки.

Не за пръв път го правят - има ли нещо за което трябва да се поеме някаква отговорност, а в случая всички се изпокриха, прилагат Тодор Живковата тактика , лягаме на дъното и си траем, окато отмине бурята. Утре, в други ден, ще назначат виновен, Борисов и Фандъкова ще наредят "проверка" на всички шахти по земното кълбо - ситуационна реакция, Гешев ще "поеме под личен контрол" разследването. Медиите на властта ще покажат загриженото и ядосаното "първо лице".

Един куп предавания от развлекателен тип и сутрешни блокове ще кършат ръце и възмущават в ефир, както направиха след смъртта на Милен Цветков, от същата телевизия и същото предаване, което го беше унизило. Като че същите "колеги" не са виновни за тази принизена от развлеченията чувствителност и отсъстваща отговорност на власт и общество.

В допълнение придворни ще се възмутят че трагедията се използва за политически цели и така три дни, докато "потънат" отново в блатото на собственото нищожно съществуване.

Нито свян, нито страх от Бога нямат! За това получават от владици медали, вместо покаяние и опрощение.

Не че са пряко виновни за оголените кабели и за смъртта на момчето. А за това, че вкараха чалга във властта, че няма правила, че законите се заместват от рушвети, калинки се назначават вместо професионалисти, има безотговорност вместо емпатия и солидарност. За срива на човешките ценности и нрави, който започнат от самите нас.

Ден да мине, друг да дойде. До следващия "нелеп" закономерен инцидент.

Бог да пази децата и невинните, защото тези с властта няма да го сторят!

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари