Икрем Имамоглу встъпва в длъжност като кмет на Истанбул

0
Церемонията ще се състои в сградата на истанбулското кметство в квартал "Сарачхане"
Церемонията ще се състои в сградата на истанбулското кметство в квартал "Сарачхане"

Екрем Имамоглу, който бе избран за кмет на Истанбул, според неофициалните резултати от повторните избори на 23 юни, ще встъпи в длъжност на церемония утре в 18:30 часа, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на валийството.

Церемонията ще се състои в сградата на истанбулското кметство в квартал "Сарачхане".

Екрем Имамоглу спечели повторните избори за кмет в Истанбул в неделя с 54,21 процента от гласовете пред съперника си от управляващата партия Бинали Йълдъръм, който получи 44,99 процента подкрепа.

Вотът в неделя се състоя близо три месеца след местните избори на 31 март, спечелени в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи тогава с 13 000 гласа разлика Бинали Йълдъръм, който е бивш премиер и близък сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган.

След седмици на възражения от страна на управляващата партия за резултатите от вота в Истанбул, Висшата избирателна комисия анулира на 6 май изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни.

След решението на ВИК мандатът на Имамоглу като кмет на Истанбул бе отнет и турското министерство на вътрешните работи назначи валията на Истанбул Али Йерликая да изпълнява временно длъжността на кмет на Истанбулската голяма община до произвеждането на повторни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари