Йенс Столтенберг: Не бива да правим грешката да подценяваме Русия!

0
Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на тъмно и студено
Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на тъмно и студено Снимка: ЕПА / БГНЕС

Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на тъмно и студено

Украйна трябва сама да реши при какви условия би била склонна да преговаря с Русия за прекратяване на войната, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и предупреди, че силата на Москва не бива да бъде подценявана въпреки успехите на Киев в последно време на бойното поле, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Не бива да правим грешката да подценяваме Русия. Въоръжените ѝ сили все още разполагат със значителни възможности, включително с голям брой войници", каза той на обща пресконференция в Хага с представители на нидерландското правителство. "Предстоящите месеци ще бъдат трудни. Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на тъмно и студено. Затова трябва да издържим докрай."

Столтенберг повтори изразеното от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в края на миналата седмица становище, че единствено и само Украйна може да решава кога и как да преговаря с Русия за прекратяване на войната.

"Украйна плаща най-голямата цена в човешки жертви и разрушения. Какви условия би приела за приемливи за нея, зависи единствено и само от Украйна", каза генералният секретар на алианса. Той добави, че това, което ще се случва на масата на преговорите, е функция от положението на бойното поле. "Това, което ние трябва да направим, е да подкрепяме Киев, за да може при евентуални преговори Украйна да ги води от максимално изгодни за нея изходни позиции и да надделее в тях като независима и суверенна европейска страна", каза Столтенберг.

Той посети днес Нидерландия, където се срещна с министрите на външните работи и отбраната - Вопке Хукстра и Кайса Олонгрен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    3
    Любопитен
    А за путлеристите защо мълчите. Ще отбравявате Червения площад ли?
  • 6
    2
    Руска мечка
    Тази зима гарантирано усрайна ще бъде на тъмно и студено. Както и много €вропейски държави, на които €вро-политиците им голям го вадеха! Но пък всичко е в полза на САЩ, това им беше и целта. Е, постигнаха я, не без помощта на подкупно-продажните €вро-политици. И България се е запътила натам, благодарение на ГЕРБерасти, Продължаваме измяната, едни пишман-Дъ Бъ, Курнелините пенсии и рязаните ибрикчии... Във „Възраждане“ ни е надеждата!
  • 6
    1
    сащ е агресор
    Скоро народите ще ви поискат сметка и ще се скриете от страх в новата ви родина - сатаната сащ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари