И другата седмица няма да вали сняг в Източна България

1
Във вторник ще започнат валежи, но само на запад дъждът ще премине в сняг
Във вторник ще започнат валежи, но само на запад дъждът ще премине в сняг

Днес облачността над южните райони ще се разкъса и след обяд над цялата страна ще преобладава слънчево време.

Северозападният вятър временно ще отслабне, а привечер ще се ориентира от юг-югозапад, предава БНТ. Минималните температури са между минус 6° и минус 1°, по високите полета на Западна България до минус 9°; максималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 9°.

В неделя облачността ще е променлива, без съществени валежи. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и максималните температури ще достигат на места до около 10°. През първата половина от следващата седмица времето ще е динамично.

В понеделник облачността ще е разкъсана, към вечерта от запад ще се вплътни.

Във вторник ще бъде облачно, ще започнат валежи. В Източна България през по-голямата част от деня ще остане с югозападен вятър и високи температури, валежите ще са от дъжд.

В западната част на страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува студен въздух, а с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари