Хванаха служителка на МВР да шофира с 2,75 промила алкохол

2
41-годишната нарушителка е била задържана за срок до 24 часа
41-годишната нарушителка е била задържана за срок до 24 часа Снимка: МВР

41-годишната нарушителка е била задържана за срок до 24 часа

Районна прокуратура в Кърджали е образувала досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол от служител в Областна дирекция (ОД) на МВРКърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

От там обясниха, че наличието на алкохол е установено с химическа експертиза. Химически анализ на дадената кръвна проба е установила наличие на 2,75 промила.

Служителката в дирекцията на МВР, С.П. на 41 години, е спряна за проверка на 21 ноември. Тя е управлявала лек автомобил, марка „Фолксваген“, собственост на неин близък. След установяване на наличието на алкохол, жената е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия по делото, под надзора на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, посочват още от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

От пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали посочиха, че от началото на годината това е единственият такъв случай на територията на областта, предаде БТА. Това обаче не е първият случай на установен да шофира след употреба на алкохол служител на МВР в страната. През октомври Софийски районен съд задържа за постоянно в ареста полицай от столичното Осмо районно управление, обвинен за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Отново през октомври бе задържан служител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР, който бе хванат да шофира автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Заради наличието на такива случаи, бе обявено, че в Министерството на вътрешните работи (МВР) започват проверки за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    моето име
    Тотално сме пропаднали, гнила държава като започнеш от управниците и стегнеш незнамси къде. Страшна работа. Но за кокошка няма прошка и за парите няма закони. Да сме живи и здрави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари