Хванаха "напушен" шофьор зад стоматологията в Русе

4
19-годишният шофьор управлявал МПС с влязло в сила наказателно постановление от юли м.г., което не е заплатено
19-годишният шофьор управлявал МПС с влязло в сила наказателно постановление от юли м.г., което не е заплатено Снимка: Dunavmost / Архив

На 15 февруари около 22:40 часа на улица "Панайот Волов", в района на кръстовището образувано с улица "Николаевска", екип на Първо районно управление е спрял за проверка лек автомобил "Сеат Ибиза" с русенска регистрация, управляван от 19-годишен водач.

В хода на проверката служителите се усъмнили в поведението на водача и потърсили съдействие от колегите си от сектор "Пътна полиция", за да изпробват водача за употреба на алкохол и наркотици. Проверката дала отрицателен резултат за алкохол, а за наркотични вещества положителен - за употреба на канабис. Униформените са издали талон за изследване на водача, като той написал, че приема показанията на техническото средство.

В хода на полицейските действия е станало още ясно, че колата няма валидна застраховка "Гражданска отговорност", а 19-годишният управлява МПС с влязло в сила наказателно постановление от юли м.г., което не е заплатено. Съставени са му били съответните актове за установяване на административни нарушения и е отведен в болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде проби за изследване.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари