Хванаха дрогиран шофьор в квартал "Дружба"

0
Пробата за наркотици е дала положителна реакция за употреба на метамфетамин
Пробата за наркотици е дала положителна реакция за употреба на метамфетамин

Служители на полицейския участък „Чародейка“ на 19 ноември, при извършена проверка на лек автомобил „Опел“ на улица "Еленин връх" в Русе са установили като водач на превозното средство мъж на 36 години от Русе.

В хода на проверката са се породили съмнения, че водачът е употребил алкохол или наркотични вещества, както и за други нарушения по ЗДВП. За съдействие е изпратен екип пътни полицаи, които да извършат съответните проверки и проби на мъжа.

Последвалата проверка с техническо средство за алкохол е показала отрицателен резултат, но пробата за наркотици е дала положителна реакция за употреба на метамфетамин.

При направени справки е изяснено още, че 36-годишният шофьор управлява колата с наложено наказание глоба, която не е платена в срока за доброволно плащане; шофира след като е лишен от свидетелство за управление на МПС по административен ред; а освен това лекият автомобил „Опел“, който управлява е спрян от движение.

За констатираните нарушения са му били съставени съответните актове, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари