Хубавата Виолета пак е в джаза

13
Какво направи Сечкова популярна?
Какво направи Сечкова популярна?

Три неща направиха Виолета Сечкова популярна преди години - тя беше телевизионна водеща, а по правило тази професия няма как да не те прослави.

Прочу се и след като успя да покани кмета на София - по онова време Бойко Борисов, да ѝ гостува в жълто предаване, пише 24 часа. И преди, и след това премиерът не е давал подобни интервюта. А междувременно тя става и жената до Александър Сталийски - приятел на Борисов, с когото са заедно и до днес, и му ражда три деца.

Славата на тв звездите обаче е сред най-печалните, защото слязат ли от екрана, бързо биват забравени.

Така се случва и със Сечкова, за която от години почти не се говори.

Допреди две седмици, когато тя стана почетният консул на Република Корея (Южна Корея) в Пловдив. Впрочем новината, колкото и да е четена в сайтовете, беше на път да отшуми сред морето от информация, ако не се намеси лидерът на “Да, България!” Христо Иванов, който едва ли не превърна Сечкова в политически фактор. Във фейсбук той сериозно намекна, че назначението ѝ е свързано със скандала със снимките от спалнята на Борисов.

34-годишната почетна консулка реагира веднага и попита Христо Иванов достоен ли е и дали постъпва почтено. Направи го в открито писмо, но не адресирано до него, като го озаглави: “Отворено писмо от една възмутена жена, майка и съпруга до всички български майки и съпруги и в частност до г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов, председател на “Да, България!”.

За мен семейството е най-голямата ценност. Така съм възпитана. Имам щастието да се радвам на три прекрасни деца и техния любящ баща. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка.

Председателят на “Да, България!” си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми.

Така започва писмото, с което Сечкова пита Йорданка Иванова това ли са моралните ценности, в които възпитават децата си. Пита и още нещо - как като майка да обясни на своите деца, че клеветите за нея са жалка политическа игра.

Кореспонденцията е заради намеци коя е Мата Хари, снимала в дома на Борисов. Няма съмнение, че скандалът е прелюбопитен, още повече че в него по твърдения на Бойко Борисов жена е инсценирала и снимала в негово отсъствие нарочно поставени златни кюлчета и пачки с евро в нощните шкафчета на държавната вила в “Бояна”, в която живее премиерът. Иванов не споменава имена, но обяснява, че почетното консулство е “осигуряване на мълчанието и поне някаква недосегаемост” на дамата, снимала в премиерската вила.

Ето така името на Виолета Сечкова, която днес е основен представител на корейския гигант “Самсунг” за България, отново е в джаза.

Точно тази позиция може би обяснява почетното консулство, което вече заема. Иначе постът не носи почти никакви привилегии - дипломатически номер за автомобила, който пази от проверки на Пътна полиция, и възможност да се внасят стоки без ДДС и мита, ако са свързани с консулската дейност. В България има над 60 почетни консули, като почти всеки по-голям бизнесмен представлява някоя държава.

Същевременно мнозина по-запознати с въпросния скандал отдавна твърдят, че е ясно коя е жената със снимките, но тя не била Сечкова.

От друга страна, фактът, че Сечкова познава Борисов покрай мъжа си, никога не е бил тайна. Именно така и успява да го покани навръх Великден през 2008 г. в предаването “Градски легенди”, което води по TV2 (по-късно телевизията става част от СМЕ - собственика на Би Ти Ви, и е наречена PRO.BG, а след време е закрита).

В шоуто тогавашният кмет на София ѝ обяснява, че иска да я омъжи за негов партньор на карти и ѝ намеква, че през май има свободни дати и е време тя да мине под венчилото.

Хубавата <strong class='keys'>Виолета Сечкова</strong> отново в <strong class='keys'>джаз</strong>а

Сватба не вдигат, но година по-късно - през 2009-а, Сечкова ражда Александър Сталийски четвърти. Баща му, който носи същото име, е син на известния адвокат Александър Сталийски, бил министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. Така се казва и дядо му, също юрист, депутат в 21-ото НС, а после министър на правосъдието в правителството на Иван Багрянов.

Именно той е и приятелят, с когото Борисов играе карти.

Виолета даже не си спомня кога за първи път се запознава с Александър Сталийски. Отдавна. Години наред са приятели, а любовта помежду им сякаш идва изведнъж. “Нямаме брак. Чувстваме се прекрасно, за да променяме каквото и да било”, казва тя преди време пред “24 часа”.

Такова е усещането ѝ и когато забременява. “Много исках дете. Макар че винаги съм знаела, че когато се роди, няма да се превърна в домакиня и ще продължа да работя”, обяснява тя. Въпреки това семейството ѝ остава на първо място. “Ако не можех да съчетавам нещата, щях да избера сина си.”

Очевидно се справя с различните задачи, след като семейството ѝ се разраства, а през март 2020 г. тя става собственик на компанията “Синепойнт” ЕООД, която е официален ритейлър на южнокорейската фирма “Самсунг” у нас.

Началото

Тя е 16-годишна, учи в английската гимназия и се явява на кастинг за асистентка в тв предаването “Сблъсък”. “Озовах се сред топманекенки с изкуствени гърди, които също се явяваха за мястото. А на мен гърдите още не ми бяха пораснали. Всички бяха толкова красиви, че започнах да се чудя какво правя там.”

На финала на кастинга остават 4 момичета, сред които и Виолета. Журито решава, че оттук нататък за девойките ще гласуват зрителите. “Самочувствието ми днес е двойно по-голямо, но тогава онези 3 момичета бяха изключително красиви и много се съмнявах, че зрителите ще посочат мен.”

Да, но я избират. И тя тръгва всяка неделя рано сутрин на работа - по бански излиза на ринга на “Сблъсък”, за да обяви следващия рунд. “Толкова ми харесваше и предаването, и работата, че никога не ми е било трудно да ставам рано. В 7 ч трябваше да съм в телевизията.”

Междувременно започва да работи за международния медиен фестивал в Албена при организатора му Георги Кузмов. И не щеш ли, започва да се чувства неудобно от тв заниманията си. “Пристигаха известни медийни лица от чужбина и Кузмов винаги казваше, че работя в телевизията. А аз трябваше да им обяснявам, че се разхождам по бански в неделя сутрин на екрана”

Днес ситуацията ѝ изглежда забавна.

Тогава обаче е повод да се премести в Джи Ти Ви, където е поканена да води предаването “Шоубъз”. Малко по-късно вече е убедена, че може да прави нещо и сама, защото в главата ѝ е концепцията за “Градски легенди” - светското токшоу на ТВ2. То спира с първото майчинство на Сечкова.

Тогава продуценти заедно с нея стават Иван и Андрей - първите ѝ работодатели, защото имат екип, който да направи предаването.

Когато разбира, че е бременна, вече се е срещнала с Емил Кошлуков - днешния генерален директор на БНТ, и са решили, че ще правят продуцентска компания - No Frame Media. “Той не спря да работи, докато бях в майчинство, и непрекъснато ме ръчкаше нещо да правим.” Така, когато се връща на работа, предаванията ѝ вече вървят по ТВ 7 - “Споделено с Камелия”, “5400”, “Какво ви забърква Лео”, “Факторът Кошлуков” и др.

Забавен кадър, на който Нети и Дони целуват <strong class='keys'>Виолета Сечкова</strong>, след като са гостували в предаването и? “В <strong class='keys'>джаз</strong>а събота вечер”

Забавен кадър, на който Нети и Дони целуват Виолета Сечкова, след като са гостували в предаването и? “В джаза събота вечер”

“Не ти липсва самочувствие, моето момиче”, казва баща ѝ, когато я гледа по Би Ти Ви да разказва за новото си предаване “В джаза събота вечер”. “Аз ѝ го създадох”, допълва майка ѝ, бивша медицинска сестра. По онова време баща ѝ, който е имал кафене и дребен бизнес, работи в продуцентската къща на дъщеря си и се занимава с кетъринга. Брат ѝ Стефан Сечков, който е по-малък от Виолета, също е във фирмата и е изпълнителен продуцент на някои от предаванията.

А новото токшоу на Би Ти Ви е идея на Сечкова и Кошлуков, осъществена отново от продуцентската им компания. Виолета започва да го води през 2010 г., но то просъществува само една година.

<strong class='keys'>Виолета Сечкова</strong> с руса коса заради <strong class='keys'>тв</strong> шоуто

Виолета Сечкова с руса коса заради тв шоуто "В джаза събота вечер"

Концепцията е амбициозна - големите звезди разказват нещо ново за себе си. “Ще научим известните да забавляват хората”, обяснява тогава тв продуцентката. Политици почти не влизат в шоуто, защото “те си имат своята роля и работа и достатъчно предавания, които ги отразяват”, казва Сечкова. Името на шоуто - освен метафорично, обосновава и музиката в него - звучи чист джаз, изпълняван от “Мишо Йосифов секстет”.

Докато работят заедно, Кошлуков става и кръстник на Сечкова

Виолета Сечкова малко след като ражда втория си син

Виолета Сечкова малко след като ражда втория си син СНИМКА: Архив

“Той е мой много добър приятел, разбра, че не съм кръстена, и заяви, че това не може да остане така. Година по-късно ме кръсти. Реших, че най-после съм намерила своя духовен баща, който да ме води в живота и да ме въведе в православието. Самото кръщение беше в храм “Свети Панталеймон” в Бояна”, разказва тв водещата.

Хубавата <strong class='keys'>Виолета Сечкова</strong> отново в <strong class='keys'>джаз</strong>а

С фалита на КТБ обаче, която издържа ТВ7, приключват и продуцентските занимания на Сечкова. Тя се оказва сред най-големите вложители в банката с 10 млн. лв. и 1,6 млн. евро, които успява да спаси с цесии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари