Христо Стоичков: Сега внучка ми Миа е моето най-голямо съкровище!

2
С нея ми започва и свършва денят. Отдавна съм загърбил българския футбол, сподели Камата
С нея ми започва и свършва денят. Отдавна съм загърбил българския футбол, сподели Камата Видео: bTV

Христо Стоичков продължава представянето на биографичната си книга "Историята".

Поредната му спирка е "българският" Чикаго, където Камата зарадва над 400 деца в едно от родните училища. Модерния ляв отдели време и за специално интервю пред bTV, в което се върна назад към оново незабравимо лято на САЩ'94. Стоичков носеше със себе си и "Златната топка", но сподели, че в момента най-голямото му съкровище е неговата внучка Миа.

"Искам да благодаря на хората, които организираха това събитие и на всички, които дойдоха тази вечер. Видях много мои колеги, които играха през годините в "Чикаго Файър", Божидар Искренов дойде специално от Вашингтон, Багата дойде. Това са неща, които не се забравят. Хората, които тази вечер бяха тук, са били свидетели на онова Американско лято. То започна точно в Чикаго с победата срещу Гърция с 4:0. Една хубава вечер!"

"Никога не може да се повтори. Много неща липсват. 50 години са много. Ние няма да ги изкараме. Аз отдавна съм загърбил българския футбол"

"Сега имам много повече време за семейството. За момента внучка ми Миа е най-голямото ми съкровище. Да се надявам, че ще има и други. С нея ми започва и свършва денят"

"Следващото представяне ще бъде в България. Има градове, за които сме обещали още от миналата година - Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен, Русе. След това има голямо турне в Барселона и Канада"

"В книгата има много неща, които сме преживяли и ще бъдат от полза на младото поколение. Мен не ме е срам да кажа, че съм играл с батковци. Те ме приеха в националния отбор, в ЦСКА. Но сега, ако кажеш на някой да ти донесе едно шише вода, една топка или да ти лъсне обувките - няма шанс. Сега почва носа да му гледа нагоре, ако вали, ще се удави. Той не знае за какво става въпрос, не знае какво е да живееш в нашата съблекалня", сподели Стоичков.    

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари