Христо Иванов предлага общи листи на Петков и Василев

0
С „Продължаваме промяната“ трябва да обсъдим общо явяване на изборите, заяви съпредседателят на "Демократична България"
С „Продължаваме промяната“ трябва да обсъдим общо явяване на изборите, заяви съпредседателят на "Демократична България" Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ ще предложи на „Промяната продължава“ възможност за явяване с общи листи на тези парламентарни избори.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по бТВ.

"Очаквам да имаме доста сериозен разговор с колегите от „Промяната продължава“. Ще обсъдим възможността за съвместно явяване на тези избори. Трябва да проведем този разговор със сериозност към гражданите“, заяви той.

Според него трябва да се покаже на хората още преди изборите, че можем да преговаряме и да постигаме коалиции, което отсъстваше при последните два парламента.

Това ще донесе сериозният синергичен ефект. Една съвместна коалиция, която да си гарантира спечелването на първо и второ място и ще получи мандат. Колкото по-рано покажем, че можем да събираме хора и идеи, въпреки различията, толкова по-голям шанс ще има нашият политически субект да поиска властта и да осъществи промяната“, заяви Христо Иванов.

Той припомни, че много хора говорят за промяна, включително ДПС и Бойко Борисов. „Промяната е дълга борба с един конкретен модел. Необходими са последователни и устойчиви усилия, а ДБ е доказала, че го може“, добави Иванов.

Той подчерта, че не е имал конфликт с Кирил Петков и Асен Василев. „Винаги съм казвал, че сме единомишленици с тях. Имаме чудесни отношения“, каза лидерът на ДБ.

Обсъждаме най-различни варианти за кандидат за президент, каза Иванов.

Винаги сме били позитивно настроени в политиката да има нови лица. Разпукването на модела, наложен през последните 12 години, носи разместване на пластовете. Никой не може да бъде монополист на идеята за промяната“, смята още Христо Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари