Христо Иванов: Хората трябва да гласуват за себе си

0
Не съм оптимист , че следващият парламент ще излъчи стабилно правителство
Не съм оптимист , че следващият парламент ще излъчи стабилно правителство Снимка: БГНЕС / Архив

Не съм оптимист , че следващият парламент ще излъчи стабилно правителство

"На този етап не мога да направя анонс кой къде ще води листите"- това каза съпредседателят на "Демократична БългарияХристо Иванов за предаването "Точно днес" по БНР.

"Социологията дава ясна картина на стабилност и леко повишаване на подкрепата към "Демократична България" . Въпросът не е в нашия резултат, а какво управление може да очакваме. Не съм оптимистичен, че ще има лека формула и това е източник на голямо безпокойство за нас. Хората трябва да си отговорят на въпроса каква политика работи за тях на фона на сложните времена, в които живеем. Въпросът не е дали политиците могат да мотивират електората, а насъщните въпроси са онова, което трябва да го мотивира. Очакването политическата класа сама да произведе нещо без ясно волеизявление от гражданите вече четири парламента не дава резултат. Мисля, че е време да спрем с експериментите. Време е да се гласува за политически формации, които могат да предложат дългосрочна визия за управление. Хората трябва да излязат да гласуват за себе си, не за политици", коментира Иванов.

"За съжаление е съществен риска да попаднем в спирала от избори. Гласуването за ДБ е гласуване за системно разумно поведение. Дадохме формула как България да има управление, което да може да се справи с последствията от войната и справяне с корупцията. Не бяхме чути" - добави съпредседателят на "Демократична България".

"Ние подкрепихме мандатоносителя "Продължаваме промяната", изхождайки от дългосрочната цел - да отстраним ГЕРБ и ДПС от изпълнителната власт. Считам, че нашите избиратели добре разбират необходимостта от това действие. Трябва да се търси излизане от тази формула. За съжаление следващият парламент едва ли ще даде такава възможност. Не съм оптимист , че следващият парламент ще излъчи стабилно правителство. Очевидно е, че трябва да се работи за преконфигуриране на цялата политическа сцена" - каза в заключение Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Марина
    Иванов и ДБ ще получат червен картон от избирателите на предстоящите избори. Иванов и ДБ ще получат червен картон от избирателите на предстоящите избори.
  • -2
    3
    Давай
    Бат Бойко, мачкай!
  • 0
    2
    ...
    Само да не ти гледам грозния хобот повече и да ти слушам предаванията от краварското посолство.
  • -2
    1
    русенец
    На тая американска държанка няма ли кой да му пръсне черепа? Тоя е по-голяма проститутка от Мая Манолова и Корнелия Нинова взети заедно!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари