Хотелиерите от "Златни пясъци" се опасяват от фалити

2
Голяма част от хотелиерите очакват първите туристи след средата на юни месец
Голяма част от хотелиерите очакват първите туристи след средата на юни месец

Голяма част от хотелиерите очакват първите туристи след средата на юни месец

Хотелиери от курорта "Златни пясъци" са силно притеснени за предстоящия летен туристически сезон. Голяма част от тях споделят, че няма да могат да издържат финансово и, че е необходимо държавата да предприеме спешни мерки за бранша. Дори се говори за фалити, предава NOVA.

Според Станислав Стоянов - зам.-председател на Съюза на хотелиерите на "Златни пясъци", споделя, че предвидените мерки за вдигане на ДДС-то ще окаже негативно влияние в сектора. "Все още не можем да се съвземем от пандемията. Ако 9% ДДС не се запази, това означава, че автоматично всички разходи ще скочат. Ние сме заложили ДДС 9% в цените, при положение, че то се върне на 20%, печалбите ще паднат. Има хотели, които може да обявят несъстоятелност", обясни той.

По думите му сезонът се е свил, а наемането на кадри е станало все по-трудно. "Няма служители, които имат желание да обслужват туристи за краткия период на заетост, който предлагаме. Заведенията имат големи разходи, свързани с енергийните ресурси. Няма да можем да си покриваме разходите, ако помощта за туризма отпадне", посочи Стоянов.

Според него по предварителни проучвания най-рано след средата на юни ще дойдат първите туристи. "Губим крилата на сезоните, активният сезон е юли - август. Това означава свиване на заетостта. Очакваме туристи от Румъния, Полша, Сърбия и Германия, откъдето е още много слабо записването. Загубихме чартърните полети с бездействие от държавата - обещавахме 35 евро на седалка, но това не се реализира", разкри той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Абе, пундек...
    Абе пундек охранен, когато строихте хотел до хотел мислихте ли как ще ги пълните? Сега ревете и искате държавата да ви помага. Събаряй и спри да ревеш...
  • 11
    4
    Хаха
    Да го духат и дано да фалират наглите хотелиерчета. Надувайте още цените и плачете още. В Турция и Гърция морето е по хубаво и обслужването е 100 пъти по добро и е по евтино
  • 13
    3
    ...
    тлъстата мутра на интервюирания дава отговори на много неща.
  • 14
    2
    Биби
    Ако трябва държават да подпомага трябва да се промени наична. ДДС трябва да си е 20%, а туристите като плащат да има отсъпка в касовия бон, която се поема от държавата. Нещо като схемата с горивата. Другото е ала-бала.
  • 22
    1
    Ненаяли се
    Всяка година едно и също - започват от март да реват и чинно им се дава поле за изява, за да облъчат всичко живо, че е крайно наложително да надуят цените за летния сезон. Докога само ще разлайвате кучета, бе?! И вие - сайтчета, вестници, кални телевизии, радиа?! Ние да не сме овце?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари