Хотелиери искат отмяна на тестовете за влизане в България

0
При забавяне, от бранша обещават да предприемат протестни действия
При забавяне, от бранша обещават да предприемат протестни действия Видео: NOVA

При забавяне, от бранша обещават да предприемат протестни действия

Туристическият бранш е обезпокоен, но освен това има редица други проблеми на дневен ред, които могат и трябва да намерят спешно решение, за да не обявим за нулев и този летен туристически сезон.

Това стана ясно от думите на Сийка Кацарова, председател на Български съюз по балнеология и спа туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА-асоциация, Максим Бехар – дипломат и световен PR експерт и Мирослав Михайлов, председател на управителния съвет на Института за развитие и устойчивост на туризма по Нова телевизия.

Според Максим Бехар България не трябва да има визи за туристи, може да се представят ваучери или самолетни билети. Той смята, че българският туризъм не се рекламира и е необходим министър на имиджа.

"Бордът по туризъм и другите браншови организации трябва да се обединят в консултантски борд към министър-председателя. Един път в месеца да се срещат и да обсъждат как се промотира България", сподели идеята си Бехар.

Сийка Кацарова от своя страна заяви, че бъдещето е на здравния туризъм – като част от превенцията и профилактиката на населението на Европа.

А по думите на Мирослав Михайлов трябва да обърне внимание на качеството на услугите в туризма, защото има много рекламации и България има славата на low cost дестинация.

"Трябва да не се плашим да работим септември и октомври, защото има тенденция лятото да бъде увеличено", коментира той.

Туристическия бранш е в очакване двете служебни министерства - това на туризма и на здравеопазването, днес или утре да излязат с решение за сваляне на PCR тестовете за част от източноевропейските държави. Въпреки обявяването на полетите от Русия към България от 28 юни, резервации от там все още няма, а по последни данни страната регистрира повече от 18 хиляди заразени.

Туроператорът Иван Кирязов каза, че всеки ден в туризма е една седмица напред и решенията за премахване на тестовете трябва да дойдат по-бързо. А при забавяне, хотелиери обещават да предприемат протестни действия. Стикерите за ваксиниране определят като дискриминация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари