Хенри Кисинджър: Западът трябва да спре да се пробва да победи Русия

4
DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на Русия
DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на Русия Снимка: WEF

DIE WELT: Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на Русия

Бившият държавен секретар на САЩ Кисинджър, 98 г., каза пред Световния икономически форум в Давос, Швейцария, че Украйна трябва да започне преговори, „преди да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими“, съобщава DIE WELT, цитиран от Евроком.

В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщането на предишното статукво. Наблюдаването на войната отвъд тази точка няма да бъде за свободата на Украйна, а нова война срещу самата Русия“, каза той на видеоконференция в понеделник.

Украинският президент Вoлодимир Зеленски каза в реч при откриването на срещата на върха в Давос, Швейцария, че брутална сила отново ще управлява света, ако инвазията на Русия в Украйна остане без отговор.

Той каза на делегатите, че срещата им ще бъде безсмислена, ако Путин получи разрешение да спечели войната, защото „не се интересува от нашите мисли“, „грубата сила не й говори, тя я убива“.

Но Кисинджър каза, че би било "фатално" за Запада да грабне "настроението на момента" и да забрави за властта на Русия в Европа.

Той обясни, че Русия е била "съществена част от Европа" в продължение на повече от четири века, като подчерта, че европейските лидери не трябва да "изпускат от поглед дългосрочните отношения" или по друг начин да рискуват да поставят Русия в постоянен съюз с Китай.

Той добави в заключение: „Надявам се, че украинците мъдро ще компенсират героизма, който показаха

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    русенец
    До Копейкин и другите телета от обора на говедарите. Четете Кисинджър! Имайте предвид, че виждате не повече от 10% от изказването му. И коментирайте ако не ви е свършило работното време като дневални по чат!:))) ep
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари