Helpbook потребител: Катаджии ме спряха, за да ме глобят

0
Задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението
Задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението

В постъпилите през последните дни сигнали в платформата на Helpbook.info един от тях алармира за проверка от страна на катаджии.

Според автора на сигнала липсвала адекватност от страна на проверяващите, пише DNES.bg.

Ето от какво се оплаква потребителят: "На 27.09.2019 година в 18.20 часа бях спрян на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Рачо Димчев" от моторизиран патрул. Движех се с мотоциклет Триумф, при пълно спазване на изискванията на закона. Само за този сезон имам над 5500 км по републиканската пътна мрежа, неколкократно съм бил спиран и проверяван.

Този патрул на Пътна полиция бе озлобен и очевидно бях спрян с цел да бъда глобен. Заядоха се, че в средата на буквата „А“ на регистрационния ми номер имало черно петно и ме заплашиха с Акт, после "от тях да мине" ми написаха фиш #Н-0907139. Водещият патрул използва и психологическия похват, че съм му набор (на 50 години).

Докато ми пишеха фиша, на кръстовището даде на заден ход тъмносив автомобил Ауди, което явно нарушение не предизвика реакция у патрула. Гражданин дойде и пред мотопатрула обиждаше на висок глас мен и всички мотоциклетисти, че сме "малоумници". На полицаите не им направи впечатление, защото явно се считат за такива, но аз останах с впечатление, че задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението.

Моля за отговор - има ли специално указание, което да изисква установяване на нарушения и налагане на глоби специално на мотоциклетистите в София. Искрено се надявам, че районът е снабден с камери, които могат да потвърдят ситуациите“, пише в сигнала.

От друга част на столицата сигнализират за "смели" граждани, които пресичат на необозначени места натоварен шестлентов булевард, където някой услужливо е премахнал пътните ограждения. Авторът на сигнала апелира към отговорните органи отново да бъде поставен парапет, тъй като е въпрос на време да се случи инцидент с неприятни последици.

За голямо количество боклуци в Суходолската река сигнализира друг потребител. На територията на Западен парк, точно до частен имот, се валят разнообразни отпадъци, като най-фрапиращата гледка представлява изхвърлено скеле на билборд. Нашият потребител моли общината да се погрижи за почистването и отстраняването на замърсяванията.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари