Хаос в продажбата на билети за спектакли

0
"Да живей културата!“, възкликват изнервените русенци
"Да живей културата!“, възкликват изнервените русенци

Закриването на театралния сезон в Русе, което ще се състои на 5 юли със звездния спектакъл на Театъра на армията  „Много шум за нищо“ от Шекспир, изнерви докрай почитателите на изкуството на Мелпомена.

Закупуването на билети за очакваната среща със звезди като Иван Радоев, Анастасия Ингилизова, Веселин Ранков, Ненчо Илчев и др., се оказа истински кошмар за русенската публика.

Представлението ще се играе от 19 часа на голямата сцена в Доходното здание. Очаквано билети би трябвало да се вземат от театралния комплекс. И тук идва хаосът, от който се оплакаха препатили любители на театъра.

Някакво пълно безумие е с билетите за „Много шум за нищо“ – цялата зала е раздадена на някакви хора да продават билетите по улиците ли, по офиси ли, не знам, но на касата на театъра продават само оня първи ред на балкона, от който нищо не се вижда заради парапета. На отсрещната каса – /дясната откъм входа, където в лявата „не знаят“ дали се продават и там билети…/, продават билети само за един ред някъде на балкона… От трета каса срещу Общината казаха за билетния център зад сладкарница „Куба“, където има още някакви места останали… Чудеса! Да живей културата!“, споделят изнервените русенци, предава Русе Медиа. В крайна сметка именно от последния билетен център са успели да си купят това, което искат.

Всъщност наличието на много каси в града, включително и в Канев център, би трябвало да улесни търсещите билети за различни културни събития. Само че по неясни причини практиката – и то не само в Русе, е залите да се разделят на сектори и на различните места се предлагат различни „парчета“. Така драгият зрител се налага да обикаля къде ли не, за да си закупи билет точно за мястото, което иска.

При билетите по интернет също се продава част от залата, но там организацията е малко по-добра. Но пък се налага да се плаща допълнително, ако трябва да се достави.

Друг проблем в културния живот на Русе, който се поставя от години, е свързан с липсата на координация между институциите и събитията.

Редовно в един и същ ден, по едно и също време се дублират изяви, които са със сходен характер. Последният пример е от петък, 29 юни, когато годишните си концерти направиха две танцови формации – „Фрийдъм“ и „Стар денс“, съответно в Канев център и Доходното здание, а в операта по същото време вървеше големият концерт с 200 музиканти за Деня на река Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари