Хаос в организацията на националния празник в Русе

5
Добрите идеи на общината бяха частично опорочени от хаоса в организацията на някои от събитията
Добрите идеи на общината бяха частично опорочени от хаоса в организацията на някои от събитията

Мащабно честване на националния празник 3 март събра стотици русенци в центъра на града

Добрите идеи на общината за отбелязване по един по-различен начин на Освобождението бяха обаче частично опорочени от хаоса в организацията на някои от събитията, предаде Русе Медиа.

Обявеният за 10:45 часа парад на техниката по ул.“Александровска“, който предизвика огромен интерес сред малки и големи, изненадващо потегли още в 10:30 часа. Така машините на военните, полицията, пожарната, БЧК и всички институции, свързани със сигурността, се озоваха още в 10:45 часа пред Съдебната палата.

В същото време в 11:00 часа трябваше да тръгне вторият лъч от Историческия музей, в който ученици да носят 80-метровия национален флаг, водени от Духовия оркестър и военни. Шествието там също потегли по-рано от предвиденото и така към 11 часа ученици, родители и гости на тържествата вече бяха на площада.

Пред Паметника на свободата се събраха много хора, които очакваха тържествената церемония, обявена за 11:30 часа. Докато чакаха да настъпи началото, откъм Съдебната палата се чу изпълнението на националния химн, изпят от дете /впоследствие стана ясно, че това е малкият талант Мартин Сиромахов/. След него се донесе гласът на кмета Пенчо Милков със слово за празника, последван от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Оказа се, че общината е планирала още една церемония за празника – пред Съдебната палата, където бе позиционирана техниката, но никой не си беше направил труда да съобщи за събитието на обществеността. Така се получи конфузната ситуация хората да стоят пред Паметника на свободата, а на метри на същия площад да върви друго тържество по същия повод. Всичко това породи недоумение защо празникът се дели на две, вместо всичко това да се случи на едно място. И защо никой не е обявил втората церемония. Още по-странно пък беше присъствието на вишка в близост до Съдебната палата, от която се вееше трикольорът, вместо да е поставен на сградата.

Иначе церемонията пред Паметника на свободата премина тържествено, както обикновено. Слово произнесе областният управител Галин Григоров, Русенският митрополит Наум отслужи заупокойна молитва за героите и благодарствен молебен за свободата, гласове извиха и певиците от ФТТ „Найден Киров“. Бяха поднесени много венци и цветя, включително и от гостите от Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари