Хакнати са личните данни и на Мая Манолова

0
НАП не помага на българските граждани да се информират до каква степен са „похитени” техните данни
НАП не помага на българските граждани да се информират до каква степен са „похитени” техните данни

С приложението НАП не помага на българските граждани да се информират до каква степен са „похитени” техните данни, каза омбудсманът

Личните данни на Мая Манолова са изтекли при хакерската атака на НАП. Това стана ясно, след като в ефира на „Здравей, България” омбудсманът провери чрез приложението на Приходната агенция дали е от засегнатите български граждани.

Проблемът не е с моите неправомерно разкрити лични данни, защото данните ми така или иначе са публични, известен е и номерът на телефона ми и финансовото и имущественото ми състояние, но по този начин НАП не помага на българските граждани да се информират до каква степен са „похитени” техните данни, каза Манолова.

„Най-големият проблем е липсата на информация и липсата на желание и смелост от страна на институциите и държавата да информират гражданите и да ги предупредят за последствията. Има мерки, които вчера е издала НАП, с които се прехвърля отговорността на нотариуси, на банки, но в крайна сметка институциите не поемат никаква отговорност. Проблемът не е толкова дали ще трябва да си платим нови лични карти, а проблемът е дали няма да се появи някой друг Виктор Николаев или Мая Манолова някъде в Европа или извън Европа да извърши опасни неща. Хората наистина са притеснени”, добави тя.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари