Гурбетчия уби жена си, защото му харчила парите

1
Обвиняемият използвал метална тръба и вила
Обвиняемият използвал метална тръба и вила Снимка: БГНЕС / Архив

Обвиняем за убийството на съпругата си ще бъде изправен пред съда в Кюстендил.

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Н. /64 години/ за убийство на съпругата му, извършено с особена жестокост и при нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от прокуратурата.

Отношенията между обвиняемият и 61-годишната му съпруга се влошили, след като той заминал за САЩ и получил информация от една от дъщерите си, че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него пари.

През 2017 г. Н.Н. окончателно се прибрал в България, като заживял заедно с жена си в новопостроеното им жилище в столицата. Между двамата съпрузи обаче непрекъснато възниквали конфликти, а Н.Н. често проявявал агресия и многократно стигал до физическа саморазправа със съпругата си, като й отправял закани, че ще я убие. Жената сезирала Софийския районен съд с искова молба по реда на Закона за защита от домашното насилие и й била издадена заповед за незабавна защита, с която на съпруга й се забранявало да я доближава на разстояние от 200 метра.

Три дни по-късно, през март 2018 година, двамата се срещнали в с.Косово, община Трекляно и между тях отново възникнал скандал, завиршил с убийство. Обвиняемият използвал метална тръба и вила.

По повод сигнал на съпругата, подаден минути по-рано на спешния телефон "112", за проверка в селото били изпратени служители на ГПУ Олтоманци при РДГП - Драгоман. Запитан от тях за съпругата му, мъжът видимо спокоен отговорил, че я е убил преди 40 минути.

От извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта на жената се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност, казаха от прокуратурата.

Предстои наказателното производство срещу Н.Н., който понастоящем е с мярка за неотклонение "задържане под стража", да продължи в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари