Грета Тунберг: Възрастните се държат, сякаш няма да има утре

0
Младата екоактивистка призова днес младите хора да се борят за своето бъдеще през следващото десетилетие
Младата екоактивистка призова днес младите хора да се борят за своето бъдеще през следващото десетилетие Снимка: Getty Images / Архив

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг призова днес младите хора да се борят за своето бъдеще през следващото десетилетие.

Тя говори на демонстрация в северния италиански град Торино, където се присъедини към участниците.

"Възрастните се държат, сякаш няма да има утре", каза 16-годишната активистка на традиционната проява "Петъци за бъдещето", организирана от глобално движение, вдъхновено от нейната активна роля. "Но утре ще има. Ние трябва да се борим за това утре, защото нашето бъдеще зависи от това."

Тунберг пристигна в Торино специално за демонстрацията с електрическа кола от Мадрид, където участва в световната конференция за климата КОП 25. В словото си пред конференцията тя обвини световните правителства в "креативен пиар" заради техните позиции за климата.

Шведската ученичка, която тази седмица стана най-младият "Човек на годината" в ежегодната класация на списание "Тайм", предупреди, че десетилетието, което започва, "ще определи нашето бъдеще" и ще има "ключово въздействие до края на живота ни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари