Грета Тунберг се прибира у дома с претъпканите германски железници

1
Екоактивистката не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда
Екоактивистката не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж.

Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "Пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!"

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

<strong class='keys'>Грета Тунберг</strong>

Gulliver/Getty Images

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: "продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари