Грешките при почистване на лицето, които увреждат кожата

0

Миете ли лицето си всяка вечер? Повечето жени го правят, но огромен брой от дамите правят едни и същи грешки при измиването, които пречат на кожата да сияе.

Чудите се защо въпреки усилията ви да почиствате ежедневно кожата си тя не изглежда свежа и здрава? Вижте къде грешите!

Използвате грешното измиващо средство

Много е важно да определите точния тип на кожата си. Така ще ви е по-лесно да прецените какъв измиващ продукт да вземете. Ако кожата ви е мазна, а сте избрали да се миете с измиващо средство за суха кожа, това ще добави допълнителни масла и овлажнители към кожата ви, което може да я накара да лъщи и произвежда допълнително себум.

Обратното – ако кожата ви е суха, а я измивате с продукт за мазна кожа, има опасност кожата ви да се пресуши още повече, да започне да се нацепва, да се опъва и да се получат раздразнения.

Прилагате почистващия лосион или гел неправилно

Ако сте избрали да почиствате лицето си с течен лосион и памучен тампон, не правете грешката да го прилагате на мокра кожа. След като сте измили с вода лицето си се уверете, че сте подсушили добре преди да продължите с лосиона.

Не почиствате сутрин

Това е може би най-често срещаната грешка, която много жени правят. Почистват вечер след премахването на грима, а сутрин изплакват само за свежест с вода.

Почистването сутрин със специални средства е много важно. През нощта са се отделили излишни количества себум, които няма как да се премахнат само с вода. Така се създава предпоставка за натрупване на мъртви клетки и поява на възпаления.

Почиствайте всяка сутрин с лек лосион.

Не сваляте грима

Ето още една честа грешка. Спането с грим е вредно, защото предизвиква алергии, възпаления, бръчки, фини линии, акне. Винаги премахвайте старателно грима преди лягане.

Злоупотребявате с температурата

Миенето на лицето с топла или гореща вода може и да е приятно, но е много вредно за кожата на лицето. Топлата вода пресушава още повече кожата, прави я раздразнена и податлива на бръчки в ранна възраст.

Ето защо лицето е препоръчително да се мие със студена или хладка вода с телесна температура или малко по-ниска от телесната.

Търкате с кърпата

При търкането с кърпата създавате предпоставка за разпространяване на микробите и бактериите. Така ако имате акне, то ще се влоши и разнесе по другите части на лицето. Дори да нямате възпалителни проблеми по кожата на лицето, има риск такива да се появят.

Винаги попивайте нежно с кърпата без да търкате.

Почиствате лицето с мокри кърпички

Мокрите кърпички може и да са удобни, но са много вредни. При тях се налага разтриване на кожата, което при акне води до възпаление и усложнения. От друга страна, мокрите кърпички допринасят за втъкването на мръсотията още по-дълбоко в порите на кожата, предизвиквайки още проблеми, черни точки, гнойни проявления и бръчки.

Нека мокрите кърпички да са по-скоро изключение, а не ежедневна техника за почистване.

Източник: Az-jenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари