Гръмотевични бури и градушки в Северна България

4
Вятърът постепенно ще отслабва
Вятърът постепенно ще отслабва Снимка: БГНЕС / архив

В близките часове ще остане ветровито, въпреки че тенденцията е към отслабване на вятъра.

Утре преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще продължи да духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне, а на места и ще стихне. Минималните температури ще са между 9° и 14°.

Денят ще започне със слънчево време, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд.

По-интензивни и придружени от гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и главно по северното крайбрежие ще превали.

Вятърът ще е до умерен, но до вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 21° до 24°. Температурата на морската вода е от 14°до 17°.

Денят и в планините ще започне със слънце, но по-късно на места ще превали дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър.

На много места на континента ще има краткотрайни валежи, интензивни и придружени с гръмотевични бури в Източна Франция, Германия, на места в Полша и Украйна. В северозападната половина от Балканите също ще има валежи от дъжд, докато на югоизток ще остане слънчево.

У нас се очаква следобеден дъжд и в четвъртък и петък. Ще започне да прониква и хладен въздух и температурите ще се понижават. В петък максималните почти в цялата страна ще са под 20°. В събота и неделя вероятността за валежи е малка. Ще започне и затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари