Готов ли е Реал Мадрид за дубъл след триумфа в Ел Класико?

0
Може ли Кралският клуб да се озове от двата трона… на земята?
Може ли Кралският клуб да се озове от двата трона… на земята?

За 8 дни Реал Мадрид записа два ключови успеха, благодарение на което според мнозина се превърна във фаворит за титлата след Ел Класико. Отборът на Зинедин Зидан елиминира Ливърпул в сблъсъка на грандовете в четвъртфиналите на Шампионската лига. Нулевото равенство на “Анфийлд” беше достатъчно за Кралския клуб след победата в първия мач с 3:1.

Така мечтите на привържениците на Реал Мадрид за дубъл започнаха да изглеждат все по-близки. Триумф с титлата в Испания, комбиниран с победа във финала за Купата на европейските шампиони, не е нещо ново за Зинедин Зидан. Френският наставник реализира това постижение през 2017 г., когато “белите” под негово ръководство достигнаха до своя апогей. Същевременно обаче треньорът на Кралския клуб призна след победата в Ел Класико, че неговият отбор е на ръба на изтощението.

Може ли Кралският клуб да се озове от двата трона… на земята?

Така, както перспективата за дубъл е напълно реална за “Лос Бланкос”, така не са и безпочвени предвижданията, че в крайна сметка Реал може да завърши сезона с празни ръце. В Шампионската лига отборът на Зидан се падна привидно в по-лекия поток, като се изправя срещу Челси в полуфиналите, докато другият финалист ще бъде определен в сблъсъка между ПСЖ и Манчестър Сити. Програмата до края на сезона изглежда за Кралския клуб се определя като по-щадяща в сравнение с тази на преките конкуренти Атлетико Мадрид и Барселона.

И в този смисъл ключово е дали Реал Мадрид може да издържи физически на финалната права. Пробивът на “Лос Бланкос” до полуфиналите в Шампионската лига осигуриха на футболистите на Зизу много интензивен заключителен етап на сезона – 9 мача в рамките на по-малко от два месеца. Освен двете срещи с Челси в този период Кралският клуб играе и 7 срещи в Ла Лига, като едва между предпоследния и последния кръг в испанското първенство ще има цяла седмица почивка. При положение, че Серхио Рамос се възстановява, Еден Азар винаги е под въпрос, а Феде Валверде игра в реванша с Ливърпул на болкоуспокояващи, то притесненията на Зидан са напълно реални.

Трябва ли Реал да се откаже от единия трофей?

Въпреки че финалът на сезона е изключително натоварен за “Лос Бланкос”, няма как грандът от испанската столица да се откаже от която и да е от двете цели. Това просто е невъзможно за Кралския клуб. Трудно е да се определи и какъв трябва да бъде приоритетът на Реал Мадрид. От една страна, отборът е близо до това за първи път от сезон 2007/08 да защити титлата си. Именно в онази кампания Реал спечели и двете издания на Ел Класико в Ла Лига, което стана факт и сега. Упование на „Лос Бланкос“ дава и почти перфектната им серия в края на предишната кампания – те спечелиха 10 от последните си 11 мача и не загубиха нито веднъж, при положение, че отново се играеха мачове на всеки 3-4 дни.

Тогава обаче Реал Мадрид нямаше европейски ангажименти. Купата на европейските шампиони винаги е изкушение за Кралския клуб, който се е устремил към рекордния 14-ти трофей. А блясъкът на тази слава засенчва всичко останало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари