Гостите на Русе ще могат да се докоснат отблизо до Бразилската култура

0

Днес в Лапидариума на Регионалния исторически музей се проведе коктейл в чест на бразилския национален отбор по волейбол.

Инициативата се провежда съвместно от посолството на Бразилия в София и Регионалния исторически музей.

По случай организираното тържество поздравителен адрес беше връчен на посланика на Федеративна Република Бразилия в София Н.Пр. г-жа Ана Мария Сампайо Фернандес от името на областния управител г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Използвайки приятния повод, бих искал да изразя увереността си, че традиционните многостранни отношения между двете страни ще продължат да се развиват както на национално, така и на регионално, а също и на местно ниво! Позволете чрез Вас да отправя най-искрени благопожелания и към бразилския национален отбор по волейбол и да засвидетелствам уважение, както и да изкажа признателност към тях!...“

На коктейла присъстваха представители на държавната и местната власт, както и представители на културни и образователни институции от Русе и региона, а също и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева.

Също така в периода до 16 септември в сградата на историческия музей всеки желаещ ще може да посети дните на Бразилската култура.

Утре от 11.00 ч. Н.Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес ще изнесе лекция на тема „Историята на Бразилия“, а от 12.00 ч. ще бъде прожектирана драматичната история на бразилския посланик в Париж Луиз Марчинс ди Соуза Дантас, който по време на Втората световна война се противопоставя на правителствените заповеди, за да спаси живота на повече от 1000 души, които са предимно евреи, но също и комунисти, художници и други, преследвани от нацисткия режим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари