Господин кмете, надявам се да не ни заблуждавате отново

3
Ако и ремонтът на игрището на Спортен комплекс „Дунав“ е направен без проект, какво ли ще поникне там? Най-вероятно магарешки бодили!
Ако и ремонтът на игрището на Спортен комплекс „Дунав“ е направен без проект, какво ли ще поникне там? Най-вероятно магарешки бодили! Снимка: Google map

Ако и ремонтът на игрището на Спортен комплекс „Дунав“ е направен без проект, какво ли ще поникне там? Най-вероятно магарешки бодили!

Господин кмете,

Възможно ли е Футболен клуб „Дунав“, на който винаги не достигат парични средства и по този повод Община Русе наскоро го подпомогна с 270 хил. лв. чрез измислен договор за реклама, намалявайки неправомерно с тази сума предвидените в бюджета средства за масовия спорт в Русе, да прави със собствени средства такива големи и скъпи ремонти на основни съоръжения в Спортен комплекс „Дунав“?

Надявам се да не ни заблуждавате отново, както при ремонта на ремонта на Градския стадион, че за тези ремонти проектиране не се налага и че това е рутинна дейност по поддържане на тревното игрище и спортните съоръжения.

Припомням Ви, че по централната линия на тревното игрище на Градския стадион беше прокопана 60 метрова канавка и бе положена отводнителна тръба, чакъл и пясък. Това не може да се прави без проект, защото се копае в съоръжение за спорт, собственост на Община Русе, а не за напояване на частен бостан в с. Ряхово. И за беда, точно върху тази канавка поникнаха гъби.

Ако и ремонтът на игрището на Спортен комплекс „Дунав“ е направен без проект, какво ли ще поникне там? Най-вероятно магарешки бодили!  

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Декларирам, че това мое питане не ми го е писал г-н Иво Пазарджиев или пък г-н Бойко Никифоров. Аз, за разлика от кмета Пламен Стоилов, не допускам някой друг да ми пише изказванията!

Правя изказване относно ремонта на Спортен комплекс „Дунав“.

В Спортен комплекс „Дунав“ от една година се извършват значителни по обем ремонтни дейности на дадените под наем съоръжения. Администрацията на Община Русе твърди, че това са козметични, а не са основни ремонти и че те се извършват със средства на Футболен клуб „Дунав“.

Във връзка с извършването на тези ремонти и гаранцията, че те се правят с необходимото качество и без да се увреждат непоправимо дадените под наем съоръжения искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

1. Има ли одобрен от Община Русе проект и дадено съгласие за изграждане от наемателите на изцяло нов дренаж и поливна система, както и за пълната подмяна на тревното покритие върху целия терен на основното игрище?  На каква стойност е този ремонт, според проектосметната документация?

2. Има ли одобрен от Община Русе проект и дадено съгласие за изграждане от наемателите на две висококачествени изкуствени игрища с размери 20 м. на    40 м. в пространството зад двете врати на основното игрище?  На каква стойност е този ремонт – строеж, според проектосметната документация?

3. Има ли одобрен от Община Русе проект и дадено съгласие за изграждане от наемателите на строящия се и в момента нов терен с изкуствено покритие, с почти нормални размери, който ще бъде лицензиран според изискванията и за официални мачове на юношите?  На каква стойност е този ремонт – строеж, според проектосметната документация?

4. Има ли одобрен от Община Русе проект и дадено съгласие за изграждане от наемателите на ново покритие на трасето за стрелба с лък?  На каква стойност е този ремонт, според проектосметната документация?

5. Има ли одобрен от Община Русе проект и дадено съгласие за ремонт и подобрения от наемателите на съблекалните и възстановителната база?  На каква стойност е този ремонт, според проектосметната документация?    

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари