Горяща възглавница вдигна на крак огнеборците в Русе

1
Пожарникарите са се отзовали на сигнал за дим от апартамент в квартал "Здравец"
Пожарникарите са се отзовали на сигнал за дим от апартамент в квартал "Здравец" Снимка: архив

6 сигнала за инциденти са наложили намесата на екипите от пожарната през изминалото денонощие.

За времето от 10:20 до 11:46 часа трима служители от РСПБЗН – Бяла с един автомобил са пратени на сигнал за пожар в землището на с. Ценово. Служителите са изгасили запалени сухи треви и храсти. Произшествието е ликвидирано без щети.

След това, до 13:40 часа, беленските пожарникари са гасили и запалени сухи треви в с. Белцов, като пожарът също е ликвидиран без щети.

В 15:29 часа огнеборци от Първа РСПБЗН – Русе с един автомобил са пратени в района на русенския квартал „Средна кула“. На посочения адрес в местността „Буйна Яна“ са гасили запалени отпадъци, оставени без надзор, които са предизвикали запалването и на намиращата се в близост суха растителност. Произшествието е приключено без щети.

В 17:36 часа екип на РСПБЗН – Две могили с насочен по сигнал за катастрофирали два леки автомобила на пътя за с. Горско Абланово в Поповска община, но при пристигане на мястото на произшествието се е оказало, че водачите са били излезли от автомобилите. Екипът е обезопасил двата автомобила.

Между 20:00 и 21:33 часа трима служители от РСПБЗН – Ветово с един автомобил са пратени на за гасени на запалени сухи треви на адрес в с. Смирненски. Там са горели сухи треви и стари гуми. Пожарът е загасен.

В 20:31 часа екип на Втора РСПБЗН – Русе с един автомобил е пратен на сигнал за излизане на пушек от апартамент в Русе - жк. Здравец, бл.39. При пристигане на място екипът е установил, че гори възглавница на пода в една от стаите в жилището. Собственикът на апартамента е бил изваден от служители на полицията. Прегледан е от екип на ЦСМП и откаран в УМБАЛ „Медика“ за оказване на медицинска помощ. Предполага се, че причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън или пушене.

Гледайте видео репортаж

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари