Горя апартамент в квартал "Здравец"

0
Огънят е възникнал на тераса на първия етаж
Огънят е възникнал на тераса на първия етаж

За изминалите почивни дни огнеборците са излизали на 14 сигнала за произшествия.

В събота екипите на РДПБЗН са гасили пожари в сухи треви и храсти в с. Батин; в с.Николово; на ул. “Д. Басарбовски“ в Русе; в двор в с. Пиргово; в с. Черешово.

Същия ден за времето от 13:14 до 20:20 часа  три екипа от Първа РСПБЗН в Русе, Втора РСПБЗН–Русе и ССОД-Русе са участвали при гасенето на възникнал горски-низов пожар в русенския кв. Средна кула, по поречието на р. Русенски Лом. Произшествието е ликвидирано на площ около 60000 m2. Унищожена е била иглолистна гора - 20000 m2 и  широколистна гора - 15000 m2.

Вечерта, между 21:26 и 22:56 часа, огнеборци от Първа РСПБЗН–Русе са били пратени да извършат действия за доизгасяне и разчистване на малки локални огнища в горския-низов пожар в кв. Средна кула.

В 23:08 часа екип на Втора РСПБЗН е повикан за отстраняване на опасни предмети на ул. Плиска в Русе. Там е имало паднал клон от дърво на пътното платно, което е било отстранено от служителите.

В неделя в 09:10 часа служители на пожарната, от Втора РСПБЗН, са се отзовали отново за отстраняване на паднал голям клон на пътно платно, този път на адрес на ул. Плиска в Русе, пред блок "Ахелой". Екипът е разрязал и отстранил клона.

По-късно в 11:57 часа е получено обаждане за пожар в апартамент на ал. Момина сълза в Русе. Към адреса са изпратени служители от Втора РСПБЗН. При пристигане  на мястото  екипът е установил, че гори тераса на първи етаж. Обитателката на жилището обяснила, че е оставила без надзор запалена газова бутилка и излязла. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са материални щети.

Вчера преди обед и в ранния следобед огнеборците са реагирали и на още два сигнала за пожари, възникнали в сухи треви и храсти. Произшествията са станали на адрес във Ветово, както и на голяма площ в района на пътя от гр. Сеново в посока с. Кривня. Пожарите са потушени без щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари