Голяма експлозия в петролна рафинерия на ENI

0
Колоните от издигащ се черен дим се виждат на няколко километра
Колоните от издигащ се черен дим се виждат на няколко километра Снимка: Кориере дела сера

За експлозия в петролна рафинерия на компанията ENI в град Санадзаро де' Бургонди в италианската провинция Павия съобщава във вторник италианският всекидневник "Кориере дела сера", цитиран от БНР.

Експлозията е била чута към 06:35 часа местно време, като от компанията потвърдиха  информацията и добавиха, че нейният вътрешен пожарен екип работи за овладяване на пожара съвместно с пожарната служба на провинция Павия. Няма съобщения за наранявания, а от компанията ENI заявиха, че ситуацията се намира "под контрол".

Колоните от издигащ се черен дим се виждат на няколко километра, като самата експлозията е била усетена и в съседните общини.

"Около 06:35 часа тази сутрин в рафинерията се чу силен взрив", се чете във "Фейсбук" страницата на общинската администрация на Санадзаро де' Бургонди. "

Активирахме вътрешните общински процедури. Вътрешната аларма на ENI също е активирана и засега няма информации за пострадали, като всичко е под контрол. Ще ви държим в течение", посочиха от кметството на градчето, до което е разположен огромният завод за рафиниране на суров нефт.

Причините за експлозията и последвалия пожар все още са във фаза на проверка.

Рафинерията в Санадзаро де' Бургонди е една от най-големите в Италия. За последно беше възникнал пожар в рафинерията през декември 2016-а година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари