Голям пожар до квартал „Селеметя“

5
Проблем в битката с огъня са създали нерегламентираните сметища с лесно запалими отпадъци – гуми, кабели, балатум, битум
Проблем в битката с огъня са създали нерегламентираните сметища с лесно запалими отпадъци – гуми, кабели, балатум, битум

Голям пожар избухна в покрайнините на Русе.

Пламнали са сухи треви и борова гора в непосредствена близост до къщи от ромския квартал „Селеметя“. Хората са се опитали заедно с пожарната да угасят огъня, тъй като са били застрашени домовете на семейства с малки деца.

Сигналът е бил подаден около 15:00 часа, когато съседи са видели пушек в двора на една от къщите. Казват, че там често се изхвърлят боклуци от обитателите. Притеснили са се, тъй като има в съседните домове има семейства с деца, предаде Русе Медиа.

Пръв огъня е забелязал Борис, който тъкмо се е прибрал от работа. „Едва успяхме тук горе да запрем малко огъня, тръгна и към горните къщи. Там има деца. В моята къща имам пет внучета, в съседната къща и там има – 4 ли бяха, 5 ли бяха, ще ви излъжа“, казва той.

На място са изпратени два екипа на пожарната, но гасенето на огъня е трудно заради трудно достъпната местност и вятъра. Включили са се и местните да им помагат, като са успели да овладеят пламъците непосредствено преди къщите.

Тъй като в следобедните часове е имало и други пожари, огнеборците са успели да отделят само два екипа. Проблем в битката с огъня са създали нерегламентираните сметища с лесно запалими отпадъци – гуми, кабели, балатум, битум. Липсата на канализация и водозахранване е принудила пожарната да зарежда на няколко пъти с вода от града.

Тъй като мястото на пламъците се е оказало трудно достъпно, до него е успяла да слезе само една пожарна кола, с малка вместимост на вода. До късно вечерта продължаваше да има локални огнища и пожарът не бе овладян напълно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари