Година и десет месеца затвор за наркодилър в Русе

0
Обвиняемият трябва да плати и над 5 хиляди лева разноски по делото
Обвиняемият трябва да плати и над 5 хиляди лева разноски по делото Снимка: Dunavmost

Обвиняемият трябва да плати и над 5 хиляди лева разноски по делото

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитника на 34-годишния С. К., с което на последния се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и десет месеца при общ режим заради разпространение на наркотични вещества.

С. К. е роден в Естония, но е гражданин на Литва, неженен, осъждан. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че в периода от 05.02.2020 год. до 28.01.2021 год. в гр. София и в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление - на шест пъти, без надлежно разрешение придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и техни аналози – синтетични канабиноиди с общо тегло 1 190,97 грама. От тях на два пъти в гр. Русе обвиняемият продал по няколко грама на различни лица, а в други два случая направил опит да продаде, но не успял по независещи от волята му причини.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу чуждия гражданин. С. К. прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и десет месеца при първоначален общ режим. Приспаднато е времето, през което е бил задържан, считано от 28.01.2021 г. до 21.05.2021 г., когато е приведено в изпълнение наказание, наложено от Специализирания наказателен съд.

Обвиняемият следва да заплати и 5 245,65 лева разноски по делото, а иззетите от него наркотични вещества, мобилен телефон „Моторола“, 2 карти на Easy Pay, електронна везна, 5 950 лв. и 2 120 евро се отнемат в полза на държавата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари