Гневна майка: "Спиди" остави без коледни подаръци децата ми

6
Стотици българи недоволстват срещу работата на куриерските фирми у нас
Стотици българи недоволстват срещу работата на куриерските фирми у нас Снимка: БГНЕС

Само преди дни  репортаж на "Дойче Веле" разкри  ужасяващите условия, при които работят куриерите в Германия. У нас куриерите също се оплакват, че се трудят до тотална изнемога, особено през декември, когато има трикратно увеличение на поръчките

 И въпреки това, хиляди хора остават разочаровани от услугите на куриерските фирми в страната ни, пише Lupa.bg. Пратките се бавят не с часове, а с дни и седмици. И нещо много типично за страната ни - куриерите просто откровено лъжат, че са били на адреса, без изобщо да са го посетили.

Сред силно разочарованите е и управителката на една от най-големите рекламни агенции у нас - Десислава Олованова. Тя публикува на личната си страница във Фейсбук потресаващата си история за немарливото обслужване на "Спиди", които без свян заявяват, че няма да могат да доставят поръчаните още на 6 декември коледни подаръци за трите ѝ деца.

Препечатваме поста на г-жа Олованова:

"В малките часове на 6-ти декември 2020 г., няколко дни след като повечето магазини в България затвориха принудително, докато семейството ми вече блажено спеше, направих нещо нетипично за разхвърляната ми същност, която е свикнала да прави всичко в последния момент - поръчах коледните подаръци на трите си деца от онлайн магазин. Поръчката беше успешно завършена и надлежно платена – за да елиминирам какъвто и да риск да се оплескат нещата в последния момент. За удобство давам за доставка адреса на офиса, в който работя – там всеки делничен ден има предостатъчно хора, които да приемат всяка доставка между 8,30 и 20,00 часа. Вътрешно се похвалих за това, че съм така добре организирана, а не мисля за всичко в последния момент и заспах с чиста съвест и леко сърце.

Уви, съдбата си беше намислила съвсем друг план, който включваше сблъсък с услугите на "Спиди България".

До днес подаръците не само, че не са пристигнали, но и шансът да пристигнат за Коледа е нулев. Но това не е най-важното, ще се оправя някак. Усещането за безпомощност и гняв са само част от преживяването в десетте дена, в които безплодно преследвах коледните подаръци на децата.

Ужасният Customer Experience се проявява не само във факта, че пратката не е получена, но и от безобразния начин, по който Спиди манипулират и лъжат в комуникацията си. Пет дена след като поръчката е пристигнала в България, "Спиди" поставят на линка за проследяване информацията, че пратката е била доставяна 2 пъти на адрес, но там е нямало кой да я получи. Следва информация, че клиентът, т. е. аз съм уведомена за невъзможността на куриер да достави пратката. Тази информация, разбира се, е напълно невярна, пратката никога не доставяна на адрес, нито "Спиди" са се свързали с мен.

Последва отчаян опит да се свържа със "Спиди" по телефон и да разреша недоразумението, както ме посъветва доставчика на подаръците, от чийто сайт са купени. Тези опити отнемат общо 10 дни на телефона за информация на куриерската компания. Всички завършват с машинно записаното „ще се свържем с вас при първа възможност“.

90 позвънявания по-късно такава връзка с мен не е осъществена. Последната ми надежда – посещение на офис на "Спиди" с цел получаване на информация за пратката, завършва сюреалистичното преживяване.

След изчакването на 45-минутна опашка, младо момиче ме увери, че - да – пратката е в склада и не – вероятно няма да мога да я получа да Коледа, защото те имат много работа. Посъветва ме да потърся бързо други подаръци, а тези да върна в последствие и да поискам възстановяване на парите си.

Съдейки по темповете, с които работят "Спиди", нищо чудно да приключа успешното връщане на парите, когато вече България е въвела еврото".

Стотици други българи също се жалват от немарливата работа на куриерската служба. Сред тях е и известна родна журналистка, която цели 12 дни не може да си получи поръчания модел айкос. И при нея се е стигнало до явно характерните за куриерите на "Спиди" лъжи, че не е имал човек на адреса, въпреки че тя също е посочила служебен адрес, на който винаги има хора 6 дни в седмицата от сутрин до мрак.

Пловдивчанинът Петър Рангелов  още си чака поръчания от акцията "Черен петък" през ноември пуловер. Явно ще дойде догодина, като се запролети...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари