Гневен гражданин е издал мнимия полицай, действал в двора на столичния КАТ

1
Измамникът е действал на територията на полицията от години, призна началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев
Измамникът е действал на територията на полицията от години, призна началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев Видео: NOVA

Измамникът е действал на територията на полицията от години

Задържаха измамник, вземал пари за по-бързи услуги в двора на столичния КАТ. Той обикалял плаца и представяйки се пред чакащите граждани за служител на отдел „Пътна полиция“, обещавал различни административни услуги да бъдат извършени по-бързо срещу определена сума пари.

Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, обясни пред камерата на NOVA началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Органите на реда установили, че мнимият полицай е извършвал дейността си от доста време - от години той и семейството му стоят пред КАТ. Мъжът се занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили.

Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт - частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, обясни Тенев. Началникът на „Пътна полиция” подчерта, че ще има уволнени служители от регистрация, защото записи от камери показват цяла верига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари