Глобиха русенка, предала чужд мобилен телефон в заложна къща

1
41-годишната жена е познавала собственика на телефона
41-годишната жена е познавала собственика на телефона Снимка: Дарик

На 41-годишна жена от Русе бе наложена глоба, затова че не е съобщила за намерен случайно чужд мобилен телефон, съобщават от Районен съд - Варна.

Наложената глоба е в размер на 300 лева. Деянието е инкриминирано като престъпление по чл. 207, ал.1 от Наказателния кодекс.

Случаят е от 13 април миналата година. Подсъдимата пътувала с компания в чужд автомобил до морската столица. При пристигането им, в колата при тях се качил познат на водача - местен жител, който им помогнал да се ориентират в града и дори за кратко ги поканил на гости. Междувременно при слизането от колата, мобилния телефон на варненеца изпаднал от джоба му и по-късно, когато усетил липсата, той споделил пред гостите притеснението си от загубата на апарата.

Едва на слизане от колата при завръщането си в Русе, подсъдимата намерила изпуснатия телефон, но не споделила нищо на спътниците си. Вместо до седмица да предаде намерената чужда вещ на властите, да съобщи или да направи опит да се свърже със загубилия телефона си собственик, подсъдимата предала в заложна къща чуждия мобилен апарат.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари