Главните герои от "Ремонтче на стадионче" вече са "отстреляни"

4
Отстрелването на Кмета и Доктора се случи дори преди края на следствието
Отстрелването на Кмета и Доктора се случи дори преди края на следствието

Към днешна дата главните герои от "Ремонтче на стадионче" вече са "отстреляни", а следствените действия продължават.

Само преди 10 дни Фронтално получи официално потвърждение от Икономическа полиция, че разследването още тече.

Кметът, както е известно, вече няма да е кмет, а шефът на ФК Дунав д-р Симеонов тези дни развя бялото знаме и обяви, че напуска клуба. "Изчерпал се бил" човекът.

Капиталният ремонт на стадион "Дунав", представен за "козметично ремонтче" пред сесията на Общинския съвет от наглия шеф на "Спортни имоти" Веселин Богданов, е платен от футболния клуб, намиращ се в момента на ръба на финансова криза с непредвидими последици.

В същото време, платеният и извършен от ФК Дунав ремонт е обект на договор за концесия за 35 години, който кметът на Общината Пламен Стоилов подписа с фирмата на д-р Симеонов - "РДС Инвест" ЕАД.

В разследването на "Фронтално" показахме на базата на публично достъпни документи, че процедурата за концесия на спортен комплекс "Дунав" е компрометирана. Ремонтите дейности по концесията бяха извършени далеч преди стартирането на самата процедура за концесията.

Въпреки това, кметът Стоилов и д-р Симеонов имаха наглостта да подпишат концесионен договор, след като очаквано фирмата на Доктора спечели процедурата на избор на концесионер.

С какви пари бе извършен фактически платеният от ФК Дунав ремонт на стадиона? Ако разследващите полицаи успеят да разплетат схемата и излезе, че става дума за публични средства с произход Община Русе, превъртени чрез обществени поръчки през обръча от фирми, "спонсориращи" футболния клуб, то тогава нещата ще си дойдат на мястото.

Едно е сигурно. Концесионният договор между Общината и "РДС Инвест" трябва да бъде обявен за нищожен. И е редно стадионът да бъде даден от Общината за безвъзмездно ползване на футболния клуб, предвид направените от него разходи за ремонта.

На изпроводяк д-р Симеонов се опитва да го играе "собственик на клуба", който щял да поставя условия за "прехвърляне на акциите" на Дунав (Русе). Напомняме, че клубът не е акционерно дружество, а сдружение с нестопанска цел, което няма "акции". Тоест, ФК Дунав няма физически собственик.

Футболният клуб няма и цена, която да му бъде искана, за да бъде прехвърлен на нови "собственици". Единственият възможен вариант е сегашният Управителен съвет безусловно да подаде оставка и Общото събрание да избере нов Управителен съвет, който да поеме делата на ФК Дунав.

Предвид целия казус и продължаващите следствени действия, наглеенето на д-р Симеонов продължава с "великодушното" му обещание, че щял да даде и стадиона на новите "собственици" на футболния клуб. Тук нещата вече отиват на приказката с чуждата пита и помена...

Случаят "Ремонтче на стадионче" трябва да е обеца на ухото за следващия кмет на Русе. Корупционните схеми и наглото показване на закона не винаги остават ненаказани. Отстрелването на Кмета и Доктора тук се случи дори преди края на следствието. Дай Боже, по-нататък да се стигне и до съд и до въздаването на справедливост.

Автор: Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари